Het Laatste Nieuws – Politie bindt strijd aan met illegale afvaltrafieken

Access the original article

6 June 2014 - Gisteren werd niet alleen een gifschip aan de ketting gelegd maar kwam ook de federale politie met opmerkelijke resultaten van twee grote controleacties naar buiten.

Een eerste actie vond plaats in de Waaslandhaven in samenwerking met de scheepvaartpolitie, douane en andere partners. In totaal werden 23 voertuigen gecontroleerd. Dit leverde liefst 5.920 euro op aan boetes voor allerlei inbreuken. Er werd ook een in Nederland gestolen voertuig aangetroffen waarvoor één persoon is opgepakt. Verder is ook een gerechtelijk onderzoek geopend voor illegaal afvaltransport.

Een tweede actie vond plaats aan de grens met Luxemburg en Duitsland en was specifiek gericht op afvaltransporten. Die transporten komen vanuit Oost-Europa via Luxemburg richting de haven van Antwerpen, meestal voor de export naar Azië en Afrika. In Sterpenich werden honderd vrachtwagens gecontroleerd. Het ging om een nauwgezette controle van zowel de lading, boorddocumenten als de voertuigen zelf. In twee lichte vrachtwagens (met Afrika als eindbestemming) werden aan de hand van de scanner flessen alcohol aangetroffen. Tijdens de actie werd ook een Sloveense vrachtwagen tegengehouden die via de haven van Antwerpen oude Oostenrijkse voertuigen richting Lagos exporteerde. In de vrachtwagen trof men vijf oude wagens en drie lichte vrachtwagens aan. In de oude voertuigen vond men onder meer kledij, afval, voeding, onderdelen van wagens, plastic en tapijten terug. De vrachtwagen werd in beslag genomen gedurende de tijd die nodig was om de lading via officiële weg te ontdoen van alle afval. De staat van de drie lichte vrachtwagens gaf volgens de politie aan dat die niet meer als tweedehands voertuig konden gebruikt worden en dus enkel dienden als container voor de goederen die er in lagen.

Volgens Annik Dirkx, woordvoerster van het havenbedrijf, wil dit niet zeggen dat de lading de controlediensten in de haven waren gepasseerd. “Sinds eind 2011 zien we strenger toe op zogenaamde ‘bijladingen’, legt ze uit. “Hiervoor hebben we ook acht bijkomende controleurs aangeworven. We zien vooral toe op de kwaliteit van de voertuigen en er mogen ook geen elektrische apparaten in gestopt worden. Die controles hebben hun vruchten al afgeworpen. Om deze problematiek echt goed aan te pakken is ook hier echter een Europese regelgeving nodig.” (PKM)