ShippingWatch – Hapag-Lloyd går imod ophugning i Asien

(Written by Louise Vogdrup-Schmidt)

Access the original article

13 August 2014 - Hapag-Lloyd vil nu sikre sig, at deres skibe ikke går til strande i Indien, Pakistan og Bangladesh med elendige arbejdsforhold, når de skal hugges op. Derfor har rederiet bestemt, at deres ophugningsmodne skibe ikke sælge spå det globale marked, skriver det tyske statsejede medie Deutsche Welle.

Hapag-Lloyd kalder beslutningen en etisk beslutning ifølge Deutsche Welle, men det fremgår ikke, hvordan ophugningen skal foregå i stedet.

Den kendte NGO Shipbreaking Platform, der arbejder for at synliggøre arbejdsforholdene på strandene i Asien og forhindre uansvarlig ophugning, er glade for Hapag-Lloyd’s beslutning.

“Vi hilser Hapag-Lloyd’s beslutning meget velkommen og håber, at andre redere vil følge trop,” siger chef for Shipbreaking Platform, Patrizia Heidegger.

Sidste år blev der ophugget 655 skibe på strandene ved Indien, Pakistan og Bangladesh. En ny rapport fra den indiske forskningsgruppe Tata viste i denne uge, at arbejdsforholdene på ophugningsstederne ved Alang i Indien stort set ikke er forbedret i de 31 år, hvor ophugningen har fundet sted.